diumenge, 7 de desembre de 2014

Recomanacions alhora de comprar jugueta...

Ara que s'acosta el Nadal i que molta gent es disposa a comprar joguets i joguines pels més petits, m'agradaria compartir unes recomanacions que espero que siguin del vostra interès, ja que sovint no donem importància a l'hora de comprar i agafem directament allò que l'infant demana....

Així doncs, us deixo amb uns punts interessants.
(Extret d'aquí)


Orientacions generals a l’hora de triar un jouguet:

L’activitat lúdica és, en definitiva, una acció educadora total. L’infant aprèn jugant. És fonamental que, en triar les juguetes, ens plantegem certes qüestions:

— L’infant, desitja aquella jugueta?
— S’adequa a la seva edat?
— La utilitzarà freqüentment o només de manera esporàdica, o arribarà fins i tot a
deixar-la arraconada?
— Compleix els requisits de qualitat i seguretat necessaris?
— Afavoreix la cooperació o, en canvi, potencia la competitivitat?
— Fomenta el desenvolupament de les seves capacitats intel·lectuals, emocionals,
relacionals i la seva creativitat?
— Reprodueix estereotips sexistes o racistes?

Recomanacions

1. Les juguetes són un bon mitjà o un complement per establir-hi relacions i afiançar víncles entre pares i fills i filles, i entre germans i germanes.

2. No sempre la jugueta més sofisticada és la millor, encara que sigui més cara. Ha de despertar l’interès de l’infant. És important que la jugueta desenvolupi i fomenti la seva creativitat.

3. S’ha de tenir en compte la personalitat de l’infant: si és més aviat tímid necessita jocs socialitzants (diversos jugadors); per a un infant hiperactiu són adequats els jocs d’atenció, perceptius i artístics.

4. Adoptau una actitud crítica davant la publicitat de juguetes, ja que no tot el que ens presenten és apropiat ni compleix els requisits mínims (de seguretat, educatius...).

5. La jugueta ha de ser una font de diversió, aprenentatge i desenvolupament de les capacitats (lingüístiques, cognitives, de raonament lògic i espacial, emocionals) de l’infant.

6. Davant la gran allau de videojocs i similars, no en compreu qualsevol sense comprovar-ne el contingut, ja que alguns potencien el racisme, la intolerància, la violència, etc. Els videojocs cada vegada són més cobejats entre els infants i adolescents, però el més important és que cal saber jugar-hi. Convé recordar que en cap cas un videojoc pot substituir les relacions familiars.

7. Rebutjau les juguetes que fomentin les conductes sexistes, racistes o violentes.

8. Assegurau-vos que la jugueta adquirida respecta unes normes mínimes de seguretat pel que fa als materials amb què ha estat fabricada. A més, és aconsellable que tingueu en compte que com més petit és l’infant la grandària de la jugueta ha de ser major. Per una altra banda, tant els colors com els components del producte han de ser sòlids i no tòxics.

9. No el satureu amb juguetes: una pauta que hauríeu de seguir és facilitar-li una mitjana de tres juguetes. Evitau caure en el consumisme. De vegades l’infant aprecia més una jugueta artesana, elaborada per ell mateix, que una jugueta molt sofisticada i al mateix temps d’un cost elevat. Seria positiu incentivar-lo perquè inventi els seus propis jocs. Un excés de juguetes destrueix la fantasia i produeix avorriment. Tampoc no s’han de comprar per satisfer-li un capritx momentani.

10. Regalau llibres. Un llibre és un bon regal perquè l’infant aprengui a estimar la lectura i gaudeixi llegint. Hi ha llibres que, segons les edats, faciliten que s’adquireixi aquest hàbit de lectura. Alguns consells per facilitar el gust per la lectura: teniu llibres a casa als quals pugui accedir l’infant fàcilment, llegiu mentre l’infant mira la imatge, triau un temps de lectura adaptat a ell i que sigui ell qui marqui el ritme.

Espero que us hagi agradat.

Sandra Maier

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada